Lille Nordliv

Køkkenhave og spisekammer

  • Home
  • Bag om bloggen
  • Køkkenhaven
  • Living
    • Oplevelser
    • Bodyscrubs
    • Jul
      • Julepynt – den langtidsholdbare
      • Adventskrans med kogler fra skoven
      • Juleophæng i keramik
  • Spisekammeret
    • Hovedretter
    • Brød og andet bagværk
    • Madpakken
    • Dessert, sødt og kager
    • Saft, sylt & syltetøj

Syrensaft

22. maj 2016 by nordliv Leave a Comment

IMG_7010IMG_7007

Syrensaft prøvede jeg at lave for første gang for 2 år siden, og jeg havde slet ikke forestillet mig hvor godt det smagte. Syrenerne blomstrer, så det er nu jeg slå til, ellers er det hurtigt for sent. Vi har to syrenbuske i haven, den ene afblomstrer lidt før den anden, så her til aften gik jeg i haven og plukkede duftende syrener. Syrensaft laves ligesom hyldeblomstsaft, den står og trækker i 3 dage, sies og den koncentrerede syrensaft blandes op med iskoldt vand.

Opskrift på syrensaft

Opskrift

20 klaser syren

3 økologiske citroner

1 lille økologisk appelsin

100 g muscovadosukker

150 g brun farin

750 g  økologisk rørsukker (du kan godt mindre sukker)

1 1/4 l vand

60 g vinsyre

Start med at koge vandet, og opløs vinsyren heri.

Skyl syrenerne i iskoldt vand, lad dem dryppe af og læg dem i en stor skål. Hæld sukkeret hen over syrenerne. Skær citroner og appelsin i skiver, og læg dem ovenpå blomsterne og sukkeret. Hæld det kogende vand over (hvori vinsyren er opløst) og tilsæt lidt Atamon hvis du ønsker det. Der er meget sukker i opskriften, så Atamon kan sagtens udelades. Hvis du tilsætter Atamon, så gør det til sidst og rør rundt.

Stil fadet med hele syren-molevitten køligt i 3 dage. Rør rundt i den i løbet af de 3 dage, så sukkeret ikke lægger sig på bunden af skålen. Si herefter saften, og hæld den på skoldede flasker. Saften er ligesom den hyldeblomstsaft du selv laver, og den smager meget rent og har en svag duft af syren. Jeg synes det er dejligt at jeg både kan lave syrensaft og hyldeblomstsaft i løbet af to måneder. Hvis jeg kan nå det, så laver jeg anden omgang her sidst på ugen – den skal så lige afpasses med min brors bryllup.

Skynd jer ud og pluk syrenerne inden de afblomstrer, jeg lover jer at det bliver en god oplevelse.

IMG_7010

Facebook
rssinstagram

Filed Under: Saft, sylt & syltetøj, Seneste indlæg, Spisekammeret Tagged With: hjemmelavet syrensaft, opskrift på syrensaft, saft, syrener, Syrensaft

« Grøntsagsfad med ricotta og friske krydderurter
Mormors marengs »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klik og følg

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

DE BEDSTE OPSKRIFTER

Nordlivs vindue

Hvad har vi i plantekasserne??

Prikling af tomater og lidt om køkkenhaven

Forspiring i orangeriet

Vores køkkenhavedrøm

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Follow

Populære indlæg

Copyright

Du er velkommen til at bruge billeder og indlæg på din egen blog - husk blot at linke tilbage til indlægget fra Lille Nordliv. Hvis du ønsker at bruge vores billeder og indlæg i kommerciel sammenhæng, så send venligst en mail med en forespørgsel til: mail@lillenordliv.dk

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress