Syrensaft prøvede jeg at lave for første gang for 2 år siden, og jeg havde slet ikke forestillet mig hvor godt det smagte. Syrenerne blomstrer, så det er nu jeg slå til, ellers er det hurtigt for sent. Vi har to syrenbuske i haven, den ene afblomstrer lidt før den anden, så her til aften gik jeg i haven og plukkede duftende syrener. Syrensaft laves ligesom hyldeblomstsaft, den står og trækker i 3 dage, sies og den koncentrerede syrensaft blandes op med iskoldt vand.
Opskrift på syrensaft
Opskrift
20 klaser syren
3 økologiske citroner
1 lille økologisk appelsin
100 g muscovadosukker
150 g brun farin
750 g økologisk rørsukker (du kan godt mindre sukker)
1 1/4 l vand
60 g vinsyre
Start med at koge vandet, og opløs vinsyren heri.
Skyl syrenerne i iskoldt vand, lad dem dryppe af og læg dem i en stor skål. Hæld sukkeret hen over syrenerne. Skær citroner og appelsin i skiver, og læg dem ovenpå blomsterne og sukkeret. Hæld det kogende vand over (hvori vinsyren er opløst) og tilsæt lidt Atamon hvis du ønsker det. Der er meget sukker i opskriften, så Atamon kan sagtens udelades. Hvis du tilsætter Atamon, så gør det til sidst og rør rundt.
Stil fadet med hele syren-molevitten køligt i 3 dage. Rør rundt i den i løbet af de 3 dage, så sukkeret ikke lægger sig på bunden af skålen. Si herefter saften, og hæld den på skoldede flasker. Saften er ligesom den hyldeblomstsaft du selv laver, og den smager meget rent og har en svag duft af syren. Jeg synes det er dejligt at jeg både kan lave syrensaft og hyldeblomstsaft i løbet af to måneder. Hvis jeg kan nå det, så laver jeg anden omgang her sidst på ugen – den skal så lige afpasses med min brors bryllup.
Skynd jer ud og pluk syrenerne inden de afblomstrer, jeg lover jer at det bliver en god oplevelse.



Skriv et svar