Lille Nordliv

Køkkenhave og spisekammer

  • Home
  • Bag om bloggen
  • Køkkenhaven
  • Living
    • Oplevelser
    • Bodyscrubs
    • Jul
      • Julepynt – den langtidsholdbare
      • Adventskrans med kogler fra skoven
      • Juleophæng i keramik
  • Spisekammeret
    • Hovedretter
    • Brød og andet bagværk
    • Madpakken
    • Dessert, sødt og kager
    • Saft, sylt & syltetøj

Super svampede squashboller

8. oktober 2017 by nordliv Leave a Comment

Disse lækre svampede squashboller bagte jeg i sidste uge. Vi har mange gule squash i haven, og vi har været igennem suppen, wokken og sammenkogte retter med squash. Jeg har rigtig god erfaring med at bruge kartofler i brød, prøv også mit kartoffelbrød, det brød er mums: Nordlivs lækre kartoffelbrød .

Derfor tænkte jeg at squash sikkert kunne holde lige så meget på fugten som kartofler – og det fik jeg sandelig ret i. I denne portion havde vi brød til tre dage, og madpakkerne blev endelig (igen) fyldte med hjemmebag.

Dejen skal være lidt klistret, jeg bruger to skeer, og sætter dem på en bageplade. Ovnen er forvarmet på 250 grader, og de første 5-8 minutter bager jeg dem på de 250 grader. Herefter skruse der ned til 200 grader. De høje grader giver dem et spark, de hæver smukt, og får en skøn skorpe.

Alt efter hvor saftige dine squash er, kan melmængden variere – denne her squash var der meget væske i, så der de 650 g mel. Vent med at hælde alt melet i, gør det lidt ad gangen. Men husk at dejen skal være klistret. Dejen kan gemmes i køleskabet et par dage, så har du friskbagt brød i flere dage. De skal ikke efterhæve, så du kan sagtens nå at bage dem en aften eller en eftermiddag.

Svampede squashboller (ca 16 stk)

50 g gær

1/2 liter lunket vand

1 spsk. honning

et nip havsalt

100 gram grovvalsede havregryn

650 g mel

150 g revet squash

sort sesam til drys (eller andet du finder hyggeligt)

Jeg rører dejen på røremaskinen, starter blidt og hæver hastigheden. Bland gær, vand og honning, og rør det sammen. Lad det stå imens du river squash på et rivejern, hæld gerne lidt citron over den revet squash, citron fremmer ligeledes hæveprocessen. Hæld havregryn i væsken og begynd at ælte, bland lidt af melet i lidt efter lidt.

Dejen må ikke blive tør, det er ikke en traditionel bolledej du kan forme i hænderne.

Lad dejen hæve minimum 1 time. Bollerne skal ikke efterhæve.

Tænd ovnen på 250 grader og varm den godt op.

Bag bollerne på de 250 grader de første 5-10 minutter. Skru herefter ned på 200 grader. Squashbollerne er færdige når de lyder hule i bunden – bank på dem.

De smager formidabelt med peanutbutter………….

Velbekomme!

 

Facebook
rssinstagram

Filed Under: Brød og andet bagværk, Madpakken, Opskrifter, Seneste indlæg, Spisekammeret Tagged With: boller, nordliv, Opskrifter, spisekammer, squashboller

« Hjemmelavet Müsli
Paradisæblegele »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klik og følg

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

DE BEDSTE OPSKRIFTER

Nordlivs vindue

Hvad har vi i plantekasserne??

Prikling af tomater og lidt om køkkenhaven

Forspiring i orangeriet

Vores køkkenhavedrøm

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Follow

Populære indlæg

Copyright

Du er velkommen til at bruge billeder og indlæg på din egen blog - husk blot at linke tilbage til indlægget fra Lille Nordliv. Hvis du ønsker at bruge vores billeder og indlæg i kommerciel sammenhæng, så send venligst en mail med en forespørgsel til: mail@lillenordliv.dk

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress