Den Store Bagedyst på TV har sat sine tydelige spor, og pigerne udfordrede os til en dyst her i vinterferien. Laura var sammen med Martin og jeg var sammen med Katrine. Forberedelserne gik i gang to dage før, med kig i opskriftbøger, udvælgelse, arbejdstegninger og ikke mindst indkøb. Vi havde besluttet at vi skulle bruge mest muligt af det vi havde i køkkenet, og det lykkedes meget godt, og så skulle det vise sig at det var verdens bedste og billigste aktivitet i en ferie – Den Store Bagedyst gik i gang!
Katrine valgte en roulade med appelsinsmørcreme, snedrys og marscapone-creme (cremen fandt vi selv på). Laura og Martin kastede sig ud i en tredelt kage som IKKE skulle bages!! Der blev vi lidt nervøse, for de ville lave en kage med kiksebund, karamellag og chokoladetop!! Men men, vi kom stærkt og sikkert igennem vores projekt, som blev helt vidunderlig, frisk og smukt pyntet af Katrine. Hun var tilfreds, og det var det vigtigste.
Den første kage i får opskriften på er Katrines appelsinsmør-kagen. I næste indlæg kommer opskriften på Lauras kage, men jeg kan godt afsløre at vores konkurrenters kage var formidabel og en voksenmiddag værd – og så var den smuk!
Vi har valgt at kalde kagen for: Katrines appelsinsmørkage. Den skulle have været en roulade, men vi synes at kagen var så tyk og lækker, at vi valgte at lave den lidt lagkageformet – som en skærekage – og det var et smukt syn! Opskriften kommer her, og er inddelt i den rækkefølge du laver kagen i.
Katrines appelsinsmør-kage
Bund/kagen
2 æg (du skal bruge både blommer og hvider adskilt)
90 g sukker
30 g mel
30 g kartoffelmel
1/2 tsk bagepulver
Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret til en let luftig masse, og pisk herefter æggehviderne stive. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver over iæggemassen og rør det godt sammen, vend herefter hviderne til en sammenhængende blank dej.
Fold kanterne på et stykke bagepapir så det måler 20 gange 30, hvis du har en form der nogenlunde passer, så brug den. Vores målte 26 gange 20. Hæld dejen i formen/eller bagepapiret, og bag kagen ved 200 grader i 8-10 minutter. hav et skærebræt klar til at vende din kage ud på – det skal være beklædt med bagepapir. Når kagen er færdig, så drysser du sukker på og vender den ud på skærebrættet med papir på. Lad den køle af. Nu skal du i gang med smørcremen – den er nem!
Appelsinsmørcreme
70 g smør
3/4 dl flormelis, revet skal fra en økologisk appelsin
Rør det hele sammen til en cremet masse, og sæt lidt på køl.
Skær nu din kage ud i tre lige store stykker, og læg dem lagvis med cremen. Sæt kagen på køl og rør nu din mascarponecreme.
Mascarponecreme
250 g Mascarpone
50 g blødt smør
230 g flormelis
Pisk det hele sammen og sæt på køl. Tag kagen ud, hæld cremen i en sprøjtepose og lad dit barn lege med den – nu kan i dekorere den som i vil – vi hjalp hinanden og fandt sølvkugler i skabet som pyntede kagen med – samt revet appelsinskal.
Rigtig god fornøjelse i køkkenet med jeres børn, det kan varmt anbefales at lave dyster i køkkenet – og glæd jer til næste opskrift på Lauras chokoladedrøm.



[…] Laura’s chokoladedrøm VAR en drøm! Vores bagedyst forleden var virkelig en succes, og vi har spist kage i tre dage! Se Katrines kage her: Katrine’s appelsinsmørkage […]