Lille Nordliv

Køkkenhave og spisekammer

  • Home
  • Bag om bloggen
  • Køkkenhaven
  • Living
    • Oplevelser
    • Bodyscrubs
    • Jul
      • Julepynt – den langtidsholdbare
      • Adventskrans med kogler fra skoven
      • Juleophæng i keramik
  • Spisekammeret
    • Hovedretter
    • Brød og andet bagværk
    • Madpakken
    • Dessert, sødt og kager
    • Saft, sylt & syltetøj

Den Store Bagedyst i vinterferien

17. februar 2016 by nordliv 1 Comment

IMG_6042

Den Store Bagedyst på TV har sat sine tydelige spor, og pigerne udfordrede os til en dyst her i vinterferien. Laura var sammen med Martin og jeg var sammen med Katrine. Forberedelserne gik i gang to dage før, med kig i opskriftbøger, udvælgelse, arbejdstegninger og ikke mindst indkøb. Vi havde besluttet at vi skulle bruge mest muligt af det vi havde i køkkenet, og det lykkedes meget godt, og så skulle det vise sig at det var verdens bedste og billigste aktivitet i en ferie – Den Store Bagedyst gik i gang!

Katrine valgte en roulade med appelsinsmørcreme, snedrys og marscapone-creme (cremen fandt vi selv på). Laura og Martin kastede sig ud i en tredelt kage som IKKE skulle bages!! Der blev vi lidt nervøse, for de ville lave en kage med kiksebund, karamellag og chokoladetop!! Men men, vi kom stærkt og sikkert igennem vores projekt, som blev helt vidunderlig, frisk og smukt pyntet af Katrine. Hun var tilfreds, og det var det vigtigste.

Den første kage i får opskriften på er Katrines appelsinsmør-kagen. I næste indlæg kommer opskriften på Lauras kage, men jeg kan godt afsløre at vores konkurrenters kage var formidabel og en voksenmiddag værd – og så var den smuk!

Vi har valgt at kalde kagen for: Katrines appelsinsmørkage. Den skulle have været en roulade, men vi synes at kagen var så tyk og lækker, at vi valgte at lave den lidt lagkageformet – som en skærekage – og det var et smukt syn! Opskriften kommer her, og er inddelt i den rækkefølge du laver kagen i.

Katrines appelsinsmør-kage

Bund/kagen

2 æg (du skal bruge både blommer og hvider adskilt)

90 g sukker

30 g mel

30 g kartoffelmel

1/2 tsk bagepulver

Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret til en let luftig masse, og pisk herefter æggehviderne stive. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver over iæggemassen og rør det godt sammen, vend herefter hviderne til en sammenhængende blank dej.

Fold kanterne på et stykke bagepapir så det måler 20 gange 30, hvis du har en form der nogenlunde passer, så brug den. Vores målte 26 gange 20. Hæld dejen i formen/eller bagepapiret, og bag kagen ved 200 grader i 8-10 minutter. hav et skærebræt klar til at vende din kage ud på – det skal være beklædt med bagepapir. Når kagen er færdig, så drysser du sukker på og vender den ud på skærebrættet med papir på. Lad den køle af. Nu skal du i gang med smørcremen – den er nem!

IMG_6011IMG_6023IMG_6045IMG_5995

Appelsinsmørcreme

70 g smør

3/4 dl flormelis, revet skal fra en økologisk appelsin

Rør det hele sammen til en cremet masse, og sæt lidt på køl.

Skær nu din kage ud i tre lige store stykker, og læg dem lagvis med cremen. Sæt kagen på køl og rør nu din mascarponecreme.

Mascarponecreme

250 g Mascarpone

50 g blødt smør

230 g flormelis

Pisk det hele sammen og sæt på køl. Tag kagen ud, hæld cremen i en sprøjtepose og lad dit barn lege med den – nu kan i dekorere den som i vil – vi hjalp hinanden og fandt sølvkugler i skabet som pyntede kagen med – samt revet appelsinskal.

Rigtig god fornøjelse i køkkenet med jeres børn, det kan varmt anbefales at lave dyster i køkkenet – og glæd jer til næste opskrift på Lauras chokoladedrøm.

IMG_6038

 

Facebook
rssinstagram

Filed Under: Dessert, sødt og kager, Oplevelser, Opskrifter, Seneste indlæg, Spisekammeret Tagged With: aktiviteter i ferien, appelsinsmørcreme, bagedyst, Den store bagedyst, Lagkage, mascarponecreme, Rouladekage

« Sveskepizza med pinjekerner og Ricotta
Laura’s chokoladedrøm »

Trackbacks

  1. Laura's chokoladedrøm | Lille Nordliv siger:
    19. februar 2016 kl. 10:21

    […] Laura’s chokoladedrøm VAR en drøm! Vores bagedyst forleden var virkelig en succes, og vi har spist kage i tre dage! Se Katrines kage her: Katrine’s appelsinsmørkage […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klik og følg

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

DE BEDSTE OPSKRIFTER

Nordlivs vindue

Hvad har vi i plantekasserne??

Prikling af tomater og lidt om køkkenhaven

Forspiring i orangeriet

Vores køkkenhavedrøm

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Follow

Populære indlæg

Copyright

Du er velkommen til at bruge billeder og indlæg på din egen blog - husk blot at linke tilbage til indlægget fra Lille Nordliv. Hvis du ønsker at bruge vores billeder og indlæg i kommerciel sammenhæng, så send venligst en mail med en forespørgsel til: mail@lillenordliv.dk

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress